Nieuws Blijf op de hoogte
Donderdag 3 augustus 2023

De tip van Nancy!

Beste vakantiegangers! Het is weer zover, Nederland gaat massaal op vakantie de komende weken. Daarom willen we jullie informeren over iets dat misschien niet zo spannend klinkt maar oh zo belangrijk, een reisverzekering met de juiste dekking(en).

Stel je voor: je hebt maandenlang gespaard en gepland voor die langverwachte vakantie. Je hebt je tickets geboekt, je accommodatie geregeld en je bent klaar voor avontuur. Maar wacht even, heb je ook aan je reisverzekering gedacht? Het kan verleidelijk zijn om deze stap over te slaan om wat geld te besparen, maar het kan je uiteindelijk veel meer kosten dan je denkt. 

Een reisverzekering met de juiste dekking beschermt je tegen onvoorziene omstandigheden.

Stel je voor dat je tijdens je vakantie ziek wordt of gewond raakt en medische hulp nodig hebt. De kosten van ziekenhuisopname, medische behandelingen en medicijnen kunnen snel oplopen, vooral in het buitenland.

Via het basispakket van de zorgverzekering krijg je vaak de zorgkosten tot het Nederlandse tarief vergoed. Maar in veel landen liggen de tarieven vele malen hoger. Met als gevolg dat je met een torenhoge rekening achterblijft. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de rubriek geneeskundige kosten op de reisverzekering mee te verzekeren.

Ander voorbeeld. Je hebt een doorlopende reisverzekering met Europadekking. Nu ga je echter een familielid in Amerika opzoeken en je vergeet de verzekering aan te passen naar Werelddekking. Je belandt in Amerika in het ziekenhuis en de financiële gevolgen zijn niet te overzien

Een goede reisverzekering biedt ook andere voordelen die je vakantie nog aangenamer kunnen maken. Denk aan verlies of diefstal van waardevolle spullen, vertraagde vluchten, verlies van reisdocumenten en zelfs aansprakelijkheid bij ongevallen. Met een reisverzekering hoef je je geen zorgen te maken over deze situaties, omdat je weet dat je gedekt bent.

Dus voordat je je koffers inpakt en op avontuur gaat, zorg ervoor dat je een goede reisverzekering afsluit. Met een goede reisverzekering kun je met een gerust hart genieten, wetende dat je beschermd bent tegen onvoorziene gebeurtenissen.                                     

Fijne vakantie!