Werkwijze hypotheekadvies

Stap voor stap naar jouw hypotheek op maat

Je wil een huis kopen, je hypotheek aanpassen of oversluiten en hebt behoefte aan een goed advies. Wij helpen je graag verder door samen met jou de onderstaande stappen te volgen.

Kennismaking

In veel gevallen spreken we elkaar in eerste instantie via de telefoon. Tijdens dit gesprek horen we graag in het kort wie je bent en wat we voor jou kunnen betekenen.

Documentatie

Na deze eerste kennismaking vragen we je de documenten te versturen, die voor het hypotheekadvies van belang zijn. Vervolgens plannen we een afspraak. 

Een goed gesprek

In dit eerste adviesgesprek leggen wij je persoonlijk uit wie wij zijn en hoe wij werken. Verder willen we je graag beter leren kennen en jouw doelen bespreken aan de hand van het ingevulde klantprofiel. Voelt het voor beide partijen goed? Dan tekenen we een dienstverleningsovereenkomst en presenteren wij in dit gesprek de verschillende hypotheekvormen, hypotheekconstructies en de hypotheekrentes van verschillende aanbieders. Afsluitend ontvang je een opdrachtbevestiging waarin afspraken worden vastgelegd.

Hypotheekplan- en advies

Ben je akkoord gegaan met de opdrachtbevestiging, dan gaan we met het hypotheekadvies aan de slag. In een vervolggesprek bespreken we het financieel plan en bijbehorende hypotheekadvies. Daarna vragen we een concept hypotheekofferte bij de geldverstrekker aan en ontvang je van ons zo snel mogelijk het hypotheekrenteaanbod, de offerte voor de verzekeringen en de aanvraagformulieren. Deze offerte nemen we persoonlijk met je door.

Hypotheek­aanvraag

Is alles naar wens? Dan sturen we de getekende offerte door naar de geldverstrekker.

Nazorg

Ook nadat je hypotheek is afgesloten, zijn we er voor jou. Om ervoor te zorgen dat je hypotheek up to date blijft of om jouw totale financiële situatie jaarlijks na te lopen en bij te stellen. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.