Je pensioen goed geregeld

Financieel advies pensioen

Veel klanten nemen contact met ons op om meer inzicht te krijgen in hun pensioen. Wat ons betreft geldt: hoe eerder je er naar kijkt, des te beter het is. Toch denken de meeste mensen er pas serieus over na als ze een jaar of 40 zijn. Daarvoor is het meestal niet ‘top of mind’ en dat kunnen we dan ook wel weer begrijpen.

Pensioen is een breed begrip. Pensioen is wat ons betreft niet alleen het ouderdomspensioen dat wordt opgebouwd bij een werkgever, maar meer het inkomen of vermogen dat je straks hebt. Je kunt het bijvoorbeeld doen met minder inkomen wanneer je geen hypotheek meer hebt. Vooral belangrijk is het of je straks je huidige uitgavenpatroon kunt voortzetten, ook rekeninghoudend met de inflatie. Die is nu extreem hoog, maar gemiddeld rekenen wij nog steeds met zo’n 2% per jaar.

Er zijn meerdere redenen waarom wij vinden dat het belangrijk is om eens naar de pensioensituatie te kijken, namelijk; 

Bescherming van je gezin.

Ons advies hangt af van jouw gezinssituatie. Ben je alleenstaand, heb je een partner en/of kinderen? Het zijn allemaal factoren die meespelen in je financiële planning. Raak jij plotseling arbeidsongeschikt of kom je te overlijden, kan jouw gezin dan de rekeningen blijven betalen? Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw gezin in de financiële problemen komt. Een onafhankelijke financieel planner kan jou adviseren over de verschillende manieren om jezelf en je gezin te verzekeren van een inkomen in de toekomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nabestaandenpensioen of een overlijdensrisicoverzekering.

Meer weten over onze tarieven & dienstverlening?

Neem contact met ons op

Hoe gaan we te werk?

1. Inventarisatie van jouw huidige inkomsten en uitgaven

Eerst brengen we jouw persoonlijke situatie gedetailleerd in kaart. Wanneer je niet weet wat je nu hebt, dan weet je immers ook niet wat je later nodig hebt. In deze eerste stap inventariseren we jouw vaste lasten en inkomens en bespreken we uiteraard de wensen en doelen.

2. Bespreken van de Toekomstplannen

Nadat jouw huidige situatie bekend is, maken we een financiële planning voor de lange termijn. Iedereen die in Nederland heeft gewoond en de AOW-leeftijd bereikt, heeft recht op een AOW-uitkering. Stop je met werken en wil je alleen leven van je AOW-uitkering, dan moet je waarschijnlijk je levensstijl aanpassen of je moet kunnen interen op vermogen dat is opgebouwd. Als onafhankelijk financieel adviseur helpen wij met het inrichten van een goede inkomstenbron voor het moment dat je gestopt bent met werken.

3. Besparen!

Door het inzicht in de situatie en fiscaliteiten, komt het vaak voor dat er bespaard kan worden, of dat dingen anders of beter geregeld kunnen worden. In veel gevallen valt er een besparing te realiseren op oudere verzekeringsproducten, beleggingsrekeningen en verschillende manieren van vermogensopbouw. Wij kijken als onafhankelijke adviseurs altijd naar resultaten en kosten en kiezen volledig onafhankelijk voor de meest passende oplossing.

4. Je situatie regelmatig updaten om het stuur zelf in handen te houden.

Het financieel plan dat je laat opstellen door een onafhankelijke financieel adviseur geeft inzicht, maar is feitelijk slechts een startpunt. Het is verstandig om het financieel plan regelmatig te laten updaten door jouw adviseur. In een jaar kan veel gebeuren. Wanneer je een nieuw huis aankoopt, jouw inkomen stijgt of daalt, je een partner of kinderen krijgt, je gaat scheiden of als je een grote aankoop doet. In al deze gevallen verandert jouw financiële situatie. Op die momenten is het slim om weer contact op te nemen, zodat je op koers blijft om je doelen te halen!

Last but not least: een financieel zorgeloos leven

Geld maakt niet gelukkig, maar het gevoel dat je dingen goed geregeld hebt kan wel erg prettig zijn.
Zorgen over geld zijn niet prettig. Geld is en blijft een ingewikkeld onderwerp. Een onafhankelijke financieel planner brengt inzicht en neemt waar mogelijk jouw zorgen weg door de financiële planning en een goed plan voor de toekomst!

Heb je nu nog vragen of onduidelijkheden, bel ons gerust even. We staan je graag te woord!

FFP-gecertificeerd

Een financieel plan vormt de basis voor het nemen van verschillende financiële beslissingen op het gebied van wonen, inkomen en vermogen. Bij Dokter & Van Heuven wordt die basis gefundeerd door erkende vakinhoudelijke kennis en een jarenlange ervaring.

Trusted Advisor

Eerlijkheid, integriteit en authenticiteit, dat zijn de kernwaarden in onze relatie met jou. Als jouw trusted advisor kun je ons inschakelen bij iedere financiële afweging die je maakt. Wij staan voor je klaar met een eerlijk en helder advies. Een advies waarin jouw belang voorop staat.