Overlijdensrisicoverzekering Meteen goed geregeld

Overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek zijn de hypotheekvorm en de rente natuurlijk belangrijk. Je wilt uiteraard acceptabele maandlasten.

Maar in de meeste gevallen wil je ook graag in de woning blijven wonen indien er iets vervelends gebeurt. Bijvoorbeeld indien een van beiden voortijdig wegvalt. Dit is natuurlijk een trieste situatie. Dan wil je ook geen zorgen hebben of je de hypotheeklasten nog kunt betalen.

Daardoor wordt er in veel gevallen bij de hypotheek een overlijdensrisicoverzekering (ORV) gesloten. In de meeste gevallen is dit trouwens niet verplicht.

Advies voor een overlijdensrisicoverzekering bij hypotheek

Bij ons is het risico van overlijden een vast onderwerp in het adviesgesprek. Om de situatie van overlijden goed in beeld brengen vragen wij altijd de volgende stukken op:

  • Het nabestaandenpensioen wat blijkt uit de UPO (Uniform Pensioen Overzicht) of via Mijnpensioenoverzicht.nl
  • Inventarisatie van wat er collectief bij de werkgever is geregeld, hier gebruiken we een formulier voor.
  • De reeds lopende overlijdensrisicoverzekering
  • Het beschikbare vermogen 

Op basis van de stukken en het adviesgesprek geven wij advies over de vorm en de hoogte van de dekking van de  ORV. 

Welke vorm kies ik bij mijn hypotheek?

Bij een overlijdensrisicoverzekering bestaat de mogelijkheid om het verzekerd bedrag gelijk te houden of geleidelijk te laten dalen (annuïtair of lineair). Daarnaast maken wij een scan van de markt om te zorgen dat jouw risicoverzekering wordt gesloten tegen een scherpe premie. Indien gewenst zullen wij de verzekering voor je afsluiten. Wij hopen het uiteraard van niet maar mocht je te maken krijgen met een voortijdig overlijden, dan zorgen wij dat de uitkering snel wordt geregeld. 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op

Overlijdensrisicoverzekering meteen goed geregeld

Bij Dokter en van Heuven zijn het bespreken van de risico's een belangrijk onderdeel van het adviesgesprek. Je bent daarmee verzekerd van een gedegen en grondig advies. Dit geldt zeker voor het risico van overlijden. Dit is een hele vervelende gebeurtenis. Het laatste wat je wilt is je dan zorgen maken over de betaalbaarheid van uw hypotheek. De zekerheid dat alles goed is geregeld, geeft bij onze klanten meestal een prettig gevoel.

Wij zorgen hiervoor! Wilt u meteen een afspraak plannen voor een goed gesprek? Neem contact met ons op

Tarieven

De kosten voor een goed financieel plan zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de complexiteit van jouw vraag. We spreken van te voren af wat je kunt verwachten van de kosten. 

Maatwerk

Een hypotheek en alles daar om heen is maatwerk. Wij zorgen ervoor dat je overlijdensrisicoverzekering perfect past bij jouw wensen en mogelijkheden. 

We zoeken het stap voor stap zorgvuldig uit.